Hasznos tudnivalók

Hasznos tudnivalók a vitorlás programhoz

Érkezés a kikötőbe: Kérjük, hogy érkezésük előtt legalább 1 órával vegyék fel a kapcsolatot kollégánkkal és tájékoztassák érkezésük
várható időpontjáról és egyeztessenek a parkolás feltételeiről. A hajót 12:00 órától lehet átvenni leghamarabb, de legkésőbb 18:00 óráig tudjuk átadni. Minden a fentiektől eltérő igény esetén, kérjük egyeztessen
kollégánkkal. Az alább felsorolt igazolványokat, dokumentumokat
feltétlenül hozza magával:

  • személyi igazolvány
  • hajóvezetői engedély
  • bankkártya vagy a bérleti szerződésben szereplő kaució összegének megfelelő készpénz.
  • baleset- és poggyászbiztosítás (javasolt).

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a hajó biztosítása az utasokra és a poggyász károkra nem terjed ki!

Bázis kikötőnkSilver Yacht kikötő (Hotel Golden Lake Resort**** Superior), Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 4.

Parkolási lehetőség:            

A Silver Yacht kikötő zárt parkolójában, a szabad kapacitás függvényében, maximum hajónként egy autó részére ingyenes parkolást tudunk biztosítani.
Amennyiben több autóval érkeznek vagy nincs több hely a parkolóban, útbaigazítást nyújtunk, hogy hol tudnak ingyenesen, vagy őrzött parkolóban térítés ellenében parkolni. A kikötő parkolója sorompóval lezárt terület, ezért kérjük, hogy a sorompó előtt ne várakozzanak, mert feltartják a forgalmat. Kérjük, sorompó nyitásáig a kikötővel szemben lévő fizetős parkolóban várakozzanak!

Hasznos információk, check in, check out:

Kaució: A hajókra kauciót szükséges letenni, mely charter vitorlázás esetén 400 000 Ft - 800 000 Ft, versenyre történő bérlés esetén 550 000 Ft - 1 000 000 Ft (hajótípustól függöen). A letét a helyszínen készpénzzel történhet. 

Check in: A hajót bérlésre történő felkészítéstől függően 10 és 12 óra között lehet átvenni. A hajó átadásakor - a szükséges papírmunkákat követően - kollégánk átfogó ismertetőt nyújt a hajó használatáról, különös tekintettel a WC, gáztűzhely, hajómotor, horgony és a vitorlázat szakszerű használatára. Kérjük, hogy a hajóátvételnél alaposan ellenőrizzen és próbáljon ki mindent és esetleges kérdéseit beszélje meg kollégánkkal. A hajó és felszerelésének hiánytalan és hibátlan állapotát a leltárlista aláírásával igazolja, és észrevételeit feltétlenül jelezze kollégánknak.

Kérjük, amennyiben az útjuk során rendellenességet tapasztalnak a hajóban, haladéktalanul értesítsék kollégánkat és tőle kérjenek további instrukciókat.

Check out: A hajót 18 óráig lehet visszaadni. Amennyiben úgy kívánják, a hajót visszaadhatják következő nap reggel 9 óráig is. Kérjük, bázismenedzserünkkel ezt előre egyeztetni szíveskedjenek, legkésőbb a check out időpontja előtt 24 órával. Átadáskor kérjük, segítsék azzal a következő hajóbérlő csapatot, hogy kollégánkkal ismertetik a hajó esetlegesen felmerült hibáit.

Jó szelet kívánunk!

Proyacht Charter